Daar stond je dan, rugzak op je rug, alleen, in het lokaal te wachten op wat komen gaat. De andere kinderen druk in gesprek met elkaar. Ik kom ook het lokaal binnen, ken deze groep niet, maar mag met ze naar een pretpark rijden. De vaste groepskracht vertelt wie er meegaan, ook jouw naam komt voorbij, met daarachteraan, die moet je maar laten gaan, die is vervelend, heeft een grote mond en luistert niet. En daar stond hij dan, alleen. In de auto onderweg was je aanwezig, maar vervelend, zeker niet. Bij aankomst rent iedereen naar binnen, ook jij, maar jij wordt door de vaste groepskracht erop aangesproken. Boos loop je weg. Ik laat je, even, later spreek ik je aan, jij kent mij niet, ik jouw niet, alleen wat een ander mij vertelt heeft. Ik vraag wat je wilt, de hele dag boos en alleen lopen, of met ons mee? Ik zie de twijfel, je loopt weg, maar al snel kom je bij ons terug, geeft mij een hand en laat die de hele dag niet meer los. Na afloop van een hele geslaagde dag geef je mij een knuffel en bedankt me. Je wilde alleen gezien worden!

 

Had ik toen geweten dat deze gebeurtenis nog altijd zo’n gevoel heeft achtergelaten, zelf nu nog na 20 jaar, had ik toen al moeten kiezen voor kindercoach, in die tijd nog weinig over bekend.

Er gingen aardig wat jaren overheen totdat ik bij toeval het vak kindercoaching tegenkwam. Ik schreef me in voor de opleiding tot Psychomotorisch Kindercoach. Heerlijk vond ik het om elke 2 weken naar Katwijk te rijden om daar de opleiding te volgen, inmiddels had ik me ook ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en kon ik beginnen.

 

Ik, ik ben Wendy van Vliet, geboren in Den Haag, opgegroeid en nog steeds woonachtig in Westland. Getrouwd, 2 kinderen. Ik vind het heerlijk om te fietsen, wandelen, terrasje te pakken, film kijken, zwemmen en pubquizen.

Vroeger vond ik het geweldig om buiten te zijn, voetballen met vrienden, naar het bos/strand te gaan. Zo gingen we weleens met de auto naar Frankrijk, waar we zaten weet ik niet meer, maar de camping was tegen een berg op gemaakt. We zwommen in een heel klein ijskoud zwembad waar de molensteen nog in zat, we bakte brood boven het kampvuur, en speelde uren in de beekje onderaan de camping. Heerlijk vond ik dat. Jaren laten, ik was 19, gingen we survivallen in Tsjechië, super gaaf, en weer bakte we brood boven het kampvuur, we kampeerde buiten midden in het bos. Ook in Canada was ik veel buiten te vinden, in de bossen, meren en parken. En nu wordt ik ook super blij van het coachen van de kinderen in de natuur.

En toen werd het 2014, daar stond ik dan, als aan de grond genageld, een etentje voor de verjaardag van mijn man en zwager, leuk zou je denken, nou echt niet. Ik kon het niet, ik durfde niet, ik wilde wel, of toch niet.. normaal was ik wel te porren voor een etentje, maar die dag, echt niet. Later bleek een angststoornis met straatvrees de oorzaak. Hoe dat kwam, tot op de dag van vandaag geen idee, maar het was er. Hoe nu verder, bij alles wat ik buitenhuis moest doen verstijfde ik, boodschappen, zwemles, school het ging niet. In de eerste instantie dacht ik het is vanzelf gekomen dus zal ook wel weer weggaan. Helaas dat ging dus niet en nadat ik voor de zoveelste keer bij de huisarts was geweest zei hij, ga met iemand praten. Nee.. ja.. oké. Wat zag ik als een berg op tegen de eerste afspraak, maar wat luchtte het op. Eindelijk iemand die mij begreep, naar mij luisterde, en waar ik als een berg tegenop zag, werd al snel een heuveltje waar ik steeds makkelijker overheen kon komen. En na 5 sessies namen we afscheid en ging ik weer uit eten.

Wat was ik blij met de ondersteuning die ik toen kreeg en nu nog doe ik de opgegeven laagdrempelige oefeningen wanneer ik de onrust voel toenemen.

 

Even terugkomend op het dagje uit met de jongen. Wat wilde ik graag dat de jongen in de pretpark zich gezien voelde. En dat wil ik nog voor elk kind, dat het zich gezien voelt. En mag zijn wie het is. Een kind laat met een reden gedrag zien, het is niet het gedrag.

 

Laat jullie kind ook gedrag zien of merken jullie onrust of angst bij jullie kind, waarvan jullie denken waarom, en ben je op zoek naar handvatten voor jezelf en jullie kind? Bel, mail of app me voor een gratis kennismakingsgesprek.