Hoe het bij Jenje  Kindercoaching werkt?

 

Wanneer je jullie kind aanmeldt, volgt er eerst een kennismakingsgesprek en ontvang je een vragenlijst.

Tijdens dit (telefonische) gesprek van ongeveer een half uur duurt, vertel je mij waar jouw kind (en jullie) tegenaan lopen en wat er wordt verwacht. 

Het is belangrijk dat jullie kind zich op zijn gemak voelt bij mij, voordat er gewerkt kan worden aan een oplossing of manier waarop jullie kind ermee om kan leren gaan. Niet overal is een pasklare oplossing voor, maar het kind moet het een plaats kunnen geven, het moet geen belemmering meer zijn.

Is de klik er volgt er een intakegesprek, waarin de vragenlijst wordt besproken en waarbij ik een screening afneem bij jullie kind. Samen gaan we op zoek naar de hulpvraag van het kind en jullie als ouders. Aan de hand van de uitkomst van de screening stel ik een programma op waarbij ik vertel wat we gaan doen en welke rol jullie daar als ouders in kunnen spelen.

Jullie kind komt om de 2 a 3 weken op de praktijk (of wanneer anders is afgesproken bij jullie thuis of op de school van het kind) dan werken we aan de hulpvraag d.m.v. beweging en spel!  De periode duurt minimaal 3 maanden. 

Tien minuten voor het einde van de sessies horen jullie van mij wat we gedaan hebben en welke oefeningen er thuis geoefend kunnen worden. Na ongeveer 3 maanden kijken we of de hulpvraag beantwoord is en jullie kind weer lekker in zijn/haar vel zit!