Familiedag, al je ooms en tantes, neven en nichten met hun kinderen zijn er. Het belooft een gezellige dag te worden. Alle kinderen rennen rond, springen op het springkussen en hebben plezier met elkaar… Behalve jullie kind, hij zit op schoot en kruipt het liefst in je. Iedereen heeft (goedbedoeld) advies, maar jij weet beter, dit is niet de eerste keer

 

 

Wat zouden jullie graag zien dat hij meespeelt met de andere kinderen, dat hij niet bang is voor het nog onbekende. Dat hij zich vrij voelt en sterk in zijn schoenen staat. Dat hij ondanks het onbekende toch kan genieten en een leuke dag heeft.  Dat hij van de angst die hij voelt af komt, hij op andere durft af te stappen.

Wat zou het fijn zijn als:

  • Jullie ook weer eens gesprekken kunnen hebben met die familie die je niet dagelijks ziet.
  • Hij onbezorgd kan meespelen met de anderen.
  • Jullie allemaal, na afloop, kunnen zeggen we hebben een hele leuke dag gehad.
  • Hij ondanks dat alles nieuw is toch durft mee te doen, kat uit de boom kijken mag.
  • Je een vrolijk en blij kind ziet.
  • Dat hij de dingen waar hij goed in is en leuk vindt gebruikt bij de dingen die hij (nog) niet durft.

 

Wat nou als ik jullie vertel dat dit kan, ik wil namelijk ook dat elk kind sterk in zijn schoenen komt te staan. Dit doen we door samen te kijken naar wat je kind al wel kan, wat zijn zijn kwaliteiten en niet te kijken wat het nog niet kan. We kijken hoe hij deze kwaliteiten kan inzetten om de dingen die nog moeilijk zijn te leren. Dit doe ik met 1 op 1 sessies, met handvatten voor jullie als ouders, zodat je jullie kind ook thuis goed kan helpen/ ondersteunen. Wanneer jullie kind bij mij komt zullen we naar buiten gaan, spelen, klimmen, wandelen, even onbezorgd bezig zijn met materialen uit de natuur, tekenmateriaal, spel en veel motorische activiteiten.  Tijdens de sessies werken we vaak onbewust aan het evenwicht en lichaamsbewust zijn, de angst zal afnemen en jullie kind zal zich beter gaan voelen.

De coaching zal naast een gratis kennismaking van 30 minuten bestaan uit een intake gesprek met beide ouders. In dit gesprek zal het vooraf ingevuld intakeformulier worden doorgenomen,  en 4 sessies, waarvan de laatste een evaluatie zal zijn. In dit evaluatiegesprek met de ouders zullen we kijken of de coaching succesvol is geweest en we kunnen afsluiten of dat er nog 1 of 2 sessies aan toe moeten worden gevoegd. De sessies 1 uur en kosten €67,50 per uur, er zal elke 2 a 3 weken een sessie zijn, in de tussentijd worden er oefeningen meegegeven om thuis mee aan de slag te gaan. 

Na afloop van het traject zal jullie kind om kunnen gaan met zijn angsten, zijn gedrag zal niet meer worden geleid door de angsten. Hij zal meer durven, zijn zelfvertrouwen zal zijn gegroeid en hij heeft een stevige basis om op door te bouwen.

Denk je dit wil ik ook voor ons kind, neem dan contact met mij op via onderstaande link.